Strø salt på fisken, og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
2
Lag en chilimarinade til kamskjellene. Bland sammen litt chili og en halv sitron. Dypp kamskjellene i marinaden og legg dem på en rist.
3
Lag gremolata ved å hakke dill og hvitløk og blande med revet sitronskall.
4
Skrell poteter og skjær i biter. Kok dem myke i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet, og mos med en mikser. Varm melk og smør og hell det i mosen. Bland og smak til med salt, pepper og gressløk.
5
Pensle fisken med olje, og stek den i stekepannen. Legg bitene på et ildfast fat, og stek i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter.
6
Varm en grillpanne, og la den bli skikkelig varm. Legg kamskjellene på panna og stek dem ca. 30 sekunder på hver side.
7
Server torsk og kamskjell med potetpureen og små kokte gulrøtter. Strø over gremolataen ved servering.
8
Dandert med litt hjertesalat og cherrytomat samt frisk koriander for visuell effekt. Bruk gjerne det du har av sesongens grønsaker til en frisk salat på si.
Bon appetit!