Fritert torsk a la Vatne

Klasse: 6, Vatne barneskule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ts salt
6 stk potet
30 g margarin
3 stk gulrot
145 g kveitemjøl
3 stk egg
3 stk skiver grovt brød
0.25 bunt persille
1.5 dl creme fraiche
1 ts pepper
800 g torsk

Slik gjør du

1
Sett steikeomnen på 200 grader (varmluft)
2
Kutt brødskivene i terningar (ca. 1x1 cm) Legg brødterningane utover eit steikebrett og steik dei i 10-15 minutt, midt i omnen.
3
Kutt fisken i passe store stykke.
4
Skrell poteter og gulrøter (vask dei først) Set på ein kjele med vatn og legg potetene oppi når det kokar. Rasp gulrøtene.
5
Lag til ei skål med mjøl og ei skål til egga (egga skal piskast lett saman)
6
Når brødskivene er ferdig steikt, ta dei ut og la dei avkjølast. Legg dei deretter i ein plastpose og kjevle over dei.
7
Vi brukte 2 steikepanner. Smelt margarinen. Dypp fisken i egg, så i mjøl, så i egg igjen og til slutt i brødsmulane. Steik fisken. Hugs å krydre med salt og pepar på begge sider.
8
Ha creme fraiche i den eine panna (halvparten av creme fraichen)
9
Server fisken med dei kokte potetene, raspa gulrot og creme fraiche. VEL BEKOMME!
Lukk

Ett øyeblikk