Spinatsuppe
Klasse: 5, Stiftelsen Davinci Montessoriskole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
ts |
salt |
50 |
g |
Purre |
1 |
ss |
olivenolje |
2 |
stk |
egg |
8 |
dl |
Vann |
300 |
g |
Spinat |
1 |
stk |
løk |
1 |
stk |
Grønnsaksbuljong |
1 |
ts |
pepper |
400 |
g |
Laks |
Slik gjør du
1
Slik gjør du! kok egg i ca 10 minutter. Avkjøl de i kaldt vann da blir det lettere og skrelle eggene.
2
Hakk løk og ha den i en varm gryte sammen med olivenolje og tint spinat, la det frese i 3 til 4 minutter.
3
Tilsett vann, buljong og purre la det koke i ca 5 minutter.
4
Stek laksen i 5 minutter på hver side.
5
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en hurtig mikser og ta i salt og pepper om du ønsker.
6
Kutt eggene i to og ta i suppen. Etter det så tar du laks i suppen.