Grove fiskekaker:
Kjøp fersk fiskefilet på kaia gjennom Surofi Kaisalg. Skjær fiskefileteten i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med salt, malt hvit pepper, finsnittet purre, egg og potetmel. La foodprosessorer gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles grovt. Bruk en stor skje og form fiskekakene til jevne fiskekaker. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2 - 3 minutter på hver side. Det skal bli 4 store, flate fiskekaker.
Hvitløksdressing:
Skrell og riv hvitløk på et lite rivjern, eller hakk den fint med en skap kniv. Bland den i rømmen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ovnsstekte poteter:
Vask potetene godt og del dem i båter. Legg dem i en bolle og hell olje over potetene. Dryss over havsalt og pepper og bland godt.
Forvarm ovnen til 225 gr, legg potetene i en ildfast form og stek de i ovnen i 20 - 30 minutter. Potetene er ferdige når de er møre og har fått e sprø og gyllen skorpe.
Hvitløksbrød:
Bruk 8 skiver av brødrester, helst grovt brød. Skrell og finhakk/ riv hvitløken. Smør et tynt lag med smør på skivene og dryss over hvitløk, havsalt og grovkvernet pepper. Legg skivene på en rist med bakepapir og sett risten i ovnen på 200 gr med over- og undervarme i ca. 10 minutt.
Vask salatbladene og skjær tomaten i skiver. De skal anrettes på skivene sammen med dressing og fiskeburgeren. Serve burgeren sammen med ovnsstekte poteter og hvitløksrømme som dip på tallerkenen.
Oppskrift av 6C Gruppe 2, v/ Olivia, Marte, Sofie og Elisabeth.