Potet- og purre-suppe
Klasse: 6B, Nøkleby skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
0.5 |
stk. |
purreløk |
3 |
dl |
melk |
1 |
dl |
fløte |
3 |
ss |
olje |
2 |
båter |
hvitløk |
0.5 |
stk. |
sitron (klem ut saften) |
6 |
stk. |
poteter |
4 |
dl |
grønnsaksbuljong |
Slik gjør du
1
Skrell og vask potetene og del dem i grove biter.
2
Skjær hvitløk og purreløk i små biter.
3
Ha hvitløk og purre i en stekepanne med litt olje. Stek det til de blir litt myke.
Ha de over i en kjele.
4
Ha poteter, fløte, melk og kraft i kjelen og kok til grønnsakene og potetene er møre, ca. 15 minutter.
5
Bruk en stavmikser og kjør til du får en til en glatt og fin suppe.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.