Smuldrepai med havregryn og epler.
Klasse: 6C, Nøkleby skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
50 |
gr |
sukker |
1 |
ss |
vann |
100 |
gr |
hvetemel |
100 |
gr |
smør |
50 |
gr |
havregryn |
6 |
stk |
Epler |
Slik gjør du
1
Skrell eplene og skjær dem i terninger
2
Ha dem i en kjele med vann og sukker. Stek eplebitene i ca. 5 minutter til de er myke og til sukkeret har stivnet helt.
3
Hell dette over i en smurt paiform.
4
Smelt smøret
Bland mel, smør, havregryn sammen i en bolle og bland godt.
5
Ha blandingen over eplene i paiformen, og strø med sukker og kanel.
6
Stek i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.
7
Pynt gjerne med bær og pisket fløte.