Hjemmelaget chicken strips med nachos
Klasse: 7, Hansnes barne- og ungdomsskole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
Chicken Strips |
400 |
gram |
Kyllingfilet |
2 |
stk |
Egg (lokale) |
0.5 |
ts |
salt |
1 |
ts |
pepper |
1 |
ts |
hvitløkspulver |
1 |
ts |
løkpulver |
1 |
ts |
paprikapulver |
1 |
pose |
Sørlandschips (rester) |
Hjemmelaget nachos |
4 |
stk |
maislefser (gjerne rester) |
2 |
ss |
olivenolje |
1 |
ts |
havsalt |
1 |
ts |
chilikrydder |
Hjemmelaget salsa |
3 |
stk |
tomater |
0.5 |
stk |
Rødløk |
0.5 |
ts |
basilikumkrydder |
0.5 |
stk |
lime |
0.5 |
stk |
Chili |
1 |
ts |
Salt og pepper |
Rømmedressing |
1.5 |
dl |
Kremfløte |
2 |
ss |
yoghurt naturell |
Slik gjør du
1
Skjær to kyllingfileter i strimler
2
Bland sammen krydderet i en bolle og legg kyllingfiletene oppi. Bland godt sammen.
3
Legg sørlandschipsen i en skål og knus den.
4
Knekk eggene i en annen bolle og visp godt sammen.
5
Dypp kyllingstrimlene oppi eggene og deretter oppi sørlandschipsen
7
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme, og la de steke til de er gjennomstekt, i omtrent 12 minutter.
8
Skjær opp maislefsene i trekanter.
9
Finn frem et stekebrett og pensle med olivenolje og strø på krydder
10
Sett stekeovnen på 160 grader og stek i omtrent 15 minutter
11
Ta ut nachosen og la de kjøle seg ned på rist. Ta mer krydder hvis ønskelig.
12
Vask tomatene og skjær de opp i små biter. Legg de i en skål.
13
Finhakk rødløk og bland med tomatene.
14
Ta oppi krydder og dryss olivenolje og limesaft over.
15
Ta kremfløte i en bolle og pisk til den blir kremete.
16
Bland yoghurt naturell med kremen. Smak til med krydder. Anbefaler salt, pepper, paprikapulver og litt chili