Laks&grønt

Klasse: 6A, Pasvik skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk gulrot
1 ts pepper
1 stk brokkoli
2 ss eddik
6 stk poteter (lokalprodusert)
1 ss smør
5 ss vann
400 g laksefilet
3 ss olje
3 ts balsilikum
1 stk agurk
1 ts salt

Slik gjør du

1
Skrubb potetene godt og del de i båter. Bland med olje og krydder og stekes i ildfast form midt i ovnen i 20 minutter på 225 grader. Stek laksen i stekepanne med litt smør, snu laksen etter 3-4 minutter og stek videre til den er gjennomstekt. Skrell gulrot og del i fine skiver og kok de til de er møre. Del brokkolien i små buketter og kok til de er møre. Del agurken i tynne skiver med en ostehøvel og bland sammen eddik, vann og krydder. Bland sammen. Velbekomne!
Lukk

Ett øyeblikk