Bakt potet med karamelisert løk og sesongsalat

Klasse: 6A, St Paul skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk Poteter, helst melne poteter (NYT NORGE)
0.5 stk Blomkål (økologisk/NYT NORGE)
0.5 stk Isbergsalat (NYT NORGE)
1 stk Eple (økologisk/NYT NORGE)
2 ss Smør (økologisk/NYT NORGE)
0.5 stk Agurk(økologisk/NYT NORGE)
1 stk Gul løk (økologisk/NYT NORGE)
1 stk Tomat (økologisk/NYT NORGE)

Slik gjør du

1
Sett stekeovnen på 200 grader, over og undervarme. Husk å ta ut eventuelle brett som allerede ligger i ovnen.
2
Vask potetene grundig for å få vekk jord og steiner. Ta en gaffel og stikk hull rundt hele poteten. Pakk potetene inn i aluminiumfolie og legg dem på et stekebrett. Bak potetene midt i ovnen i 30-40 min (kommer an på størrelsen til poteten).
3
Kutt løken i to og kutt den deretter i tynne skiver. Ha i 1 ss smør i stekepannen og stek løken til den er brun og har begynt å smake litt søtt.
4
Kutt opp resten av grønnsakene og frukten i like store biter og bland alt sammen i en salatskål. Vi anbefaler å bruke grønnsaker og frukt som er lokalprodusert eller i sesong, slik at du kan variere salatene dine.
5
Når potetene er ferdig og løken er karamelisert, dekk på bordet og server maten. Skjær poteten på langs, men ikke så dypt at du deler den i to. Ha en klatt med smør oppi poteten og plasser den karameliserte løken opp. Legg salaten ved siden av den bakte poteten Nyt maten
Lukk

Ett øyeblikk