Grønnsakssuppe
Klasse: 5B, Skøyen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
l |
vann |
1 |
stk |
kyllingbuljong |
2 |
stk |
gulrøtter |
3 |
stilker |
stangselleri |
1 |
stk |
løk |
2 |
stk |
hvitløksfedd |
2 |
stk |
poteter |
1 |
ss |
solsikke olje |
Tilbehør |
2 |
stk |
frisk persilleblad |
0.5 |
ts |
salt |
0.5 |
ts |
pepper |
Slik gjør du
1
Sett vann til koking og tilsett buljongterningen.
2
Skrell gulrøttene og vask stangselleri. Riv gulrøttene og skjær stangselleri i små biter. Skrell løk og kutt i jevnstore biter.
3
Varm olje i en varm kjele eller gryte på middels varme og stek grønnsakene til de er myke, i 5-7 minutter.
4
Ha poteter i gulrotblandingen. Hell buljongvannet i grønnsaksblandingen, press hvitløksfedd og smak til med salt og pepper.
5
Gi alt et oppkok, skru ned varmen, og la suppen småkoke til grønnsakene er møre, 10-15 minutter.
6
Ta kjelen av platen. Server i dyp tallerken med persille som pynt.