Grønnsakssuppe
Klasse: 5A, Skøyen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1.5 |
l |
vann |
1 |
stk |
kyllingbuljong |
1 |
stk |
gul løk |
2 |
stk |
gulrot |
0.33 |
stk |
purre |
0.33 |
stk |
stangselleri |
0.33 |
stk |
kålrot |
2 |
stk |
potet |
100 |
g |
grønne erter |
1 |
ts |
salt og pepper |
Tilbehør |
4 |
stk |
flatbrød |
1 |
ss |
økologisk meierismør |
Slik gjør du
1
Kok opp vann i en kjele og ha i buljongterningen.
2
Vask grønnsakene og skjær purren i skiver og kålen i grove biter. Skrell gulrøttene og skjær de andre grønnsakene i terninger.
3
La rotgrønnsakene koke i ca 15 minutter eller til de er nesten møre før du tilsetter de andre grønnsakene og ertene.
4
Smak til med salt og pepper.
5
Server i en skål med flatbrød og smør ved siden av.