Arabisk fatayer
Klasse: 6A, Tjensvoll skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
Ingredienser deig: |
4 |
dl |
Økologisk hvetemel |
5 |
ss |
olivenolje |
1.5 |
ts |
tørrgjær |
1 |
dl |
lunkent vann |
Ingredienser fyll: |
1 |
stk |
kortreist økologisk tomat |
2 |
stk |
vårløk |
80 |
g |
kortreist spinat |
1 |
stk |
raspet økologisk gulrot |
50 |
g |
revet pastinakk |
70 |
g |
finhakket økololgisk gul løk |
2 |
fedd |
hvitløk |
1 |
ts |
salt |
1 |
ts |
paprikapulver |
0.5 |
ts |
allehånde, malt |
2 |
ts |
persille, tørket |
1 |
ts |
pepper |
3 |
ss |
olivenolje (til steking) |
1 |
stk |
Økologisk egg (til pensling) |
Slik gjør du
1
Deigen:
Ha hvetemelet i en bolle og tilsett tørrgjær og olje.
2
Tilsett lunkent vann (ca. 37 grader). Sett deigen til heving mens du lager fyllet.
3
Fyllet:
Finhakk gul løk, hvitløk, vårløk og tomat.
4
Rasp pastinakk og gulrot.
5
Ha 2 ss olivenolje i pannen og stek løk og hvitløk i ca. 2 minutter.
6
Tilsett 1 ss olivenolje, salt, tomat, vårløk, gulrot og pastinakk i pannen og stek videre i 2-3 minutter.
7
Hakk opp spinaten og til sett den litt og litt i pannen.
8
Tilsett krydderet og stek videre i ca. 4 minutter.
9
Del deigen i 4 like store boller.
10
Klem hver bolle ned slik at den blir rund og flat.
11
Legg så mye fyll du får plass til på den ene siden av deigen og løft den andre siden over fyllet og klem deigen sammen. Fyllet er nå innbakt i deig.
12
Legg fatayene på et stekebrett og pensle dem med et pisket egg.
13
Sett stekebrettet inn i forvarmet ovn (200 grader). Fatayene skal stekes i midten av ovnen i 15-20 minutter (til de er gyldne på toppen).
14
Avkjøl på rist og nyt.