Sweet chili wok med laks
Klasse: 6B, Skjetten skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
6001 |
gr |
laks |
1 |
stk |
sitron |
1 |
ss |
solsikkeolje |
150 |
gr |
grønne erter |
4 |
ss |
soyasaus |
1 |
ss |
nudler |
1 |
dl |
sweet chillisaus |
1 |
stk |
paprika |
1 |
neve |
koriander-fersk |
Slik gjør du
1
Kok nudlene som beskrevet på pakken.
600 g fersk laks
1stk paprika
300g fullkornspasta
150g grønne erter
1ss solsikkeolje
1stk sitron
5 håndfull koriander fersk.
(Mangler dette? \"Tilsett sitronsaft, kokt pasta, sweet chilisaus, soyasaus\".)
2
Vask og rens paprikaen. Samme med sukkerertene og skjær dem i biter.
3
Skjær laksen i cirka 3 cm store biter.
4
Stek laksebitene i oljen i noen minutter til man ser at fisken får en blekrosa farge og snu den til den får samme farge.
5
Ta fiskebitene av stekepannen når fisken har fått den siste fargen og legg den på tallerken.
6
Stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
7
Press all saften ut av sitronen i en skål.
8
Tilsett sitronsaft, kokte nudler, sweet chilisaus, soyasaus.
9
Kok opp sausen med grønnsakene i en stekepanne. Tilsett laksebitene og la dem bli varme i sausen.
10
Dryss over noen av korianderbladene over sausen.