Litt fersk chili om man ønsker en mer spicy variant.
1
stk
søtpotet
0.5
ts
pepper
Slik gjør du
1
STRAUMAN OPPVEKSTSENTERS KLIMARETTER
Elevene fra Strauman Oppvekstsenter bidrar med to retter til konkurransen Klimakokkene. Gruppe 1: Thea, Sofie, Storm og Ada Celine lagde en wok og som er basert på norskproduserte råvarer. Gruppe 2: Vilja, Leah, Hanna og Nora lagde bananbrød med trollkrem av tyttebær og blåbær. Vi har benyttet medbrakte rester av grønnsaker, lokalfisket torsk, overmoden banan og nedfrosne bær plukket lokalt.
FREMGANGSMÅTE:
1. Grønnsakene skrelles og kuttes i passe biter, wokkes og legges i egen gryte. Noen grønnsaker trenger lengre wok tid enn andre.
2. Fisken deles i passe biter, wokkes og has sammen med grønnsakene.
3. Krydre med salt og pepper.
4. Om man ønsker kan man vende alt inn i en wok saus.
TILBEHØR:
1. Skrell poteter, del dem i båter og legg dem i ei ildfast form.
2. Vend potetene inn i litt olje, krydre med ønsket krydder og bak dem i komfyren på 200oC til potetene er møre.