Appelsin- og gulrotsuppe
Klasse: 6C, Skjetten skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
4 |
stk |
grove brødskiver |
1 |
båt |
hvitløk hakket i små biter |
1 |
dl |
appelsinjuice |
1 |
stk |
lime delt i 4 båter |
500 |
gr |
gulrot i tynne skiver |
1 |
stk |
hønsebuljong |
1 |
stk |
lime |
1 |
stk |
løk hakket i små biter |
8 |
dl |
vann |
4 |
ss |
lettrømme |
1 |
ss |
smør |
0.5 |
ts |
pepper |
10 |
gr |
frisk ingefær hakket i små biter |
0.5 |
ts |
salt |
Slik gjør du
1
Skrell og hakk opp grønnsakene i biter.
2
Smelt smør i en stor kjele og fres (stek) hvitløk, løk, gulrot og ingefær i 3 minutter på høy varme.
3
Hell vann, hønsebuljong og appelsinjuice opp i kjelen.
4
La suppen småkoke i 15-20 minutter på middels varme.
5
Kjør suppen i en stavmikser slik at den blir jevn (uten klumper).
6
Tilsett salt og pepper.
7
Server suppen sammen med brød, rømme og lime.