Fullkorns Carbonara
Klasse: 7, Stiftelsen Trondheim International School
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
250 |
g |
Bacone |
3.5 |
ss |
olivenolje |
160 |
g |
Parmesan |
830 |
g |
Fullkorns spaghetti |
1 |
ts |
Salt |
3 |
stk |
eggeplomme |
1 |
ts |
Pepper |
Slik gjør du
1
Sett på pastavannet og kok opp. Bruk en teskje salt for hver liter vann.
2
Skjær bacon i småbiter og stek det i litt olivenolje til det er mykt, ikke sprøtt.
3
Visp hele egg og eggeplommer i en stor bolle og tilsett revet parmesan,melk og baconet. Krydre godt med nykvernet pepper.
4
Kok pastaen ett minutt kortere enn anvist på pakken. Hell av pastavannet, men ta vare på en kopp med pastavann.
5
Vend pastaen godt sammen med egg, parmesan,melk og bacon og spe med litt av pastavannet. Server straks med rikelig nykvernet pepper.