Pizzadeig:
Bland tørrgjær og det meste av mjølet. Ha i lunka vatn, salt og olje.
Bland/elt til ei smidig deig. Justèr med ekstra mjøl ved behov.
Dekk til bakebollen og set deiga til heving ein lun stad.
2
Tomatsaus:
Hakk opp løk og kvitløk og fres det litt i ein kjele.
Tilsett hermetiske tomatar og tomatpure.
La det småkoke på Svak/middels varme i ca 10 min.
3
Sett på steikeovnen på 230 grader med eit steikbrett inni ovnen.
4
Dressing:
Hakk kvitløk og bland det i rømme, 1/4 ts salt og 1/8 ts pepper)
5
Topping:
Kutt opp paprika og løk, og veg opp ruccola, spinat og ost. Legg alt klart i skåler til ein ryddig garnityr
6
Utbaking:
Skrap deiga ut av bakebollen og legg den på eit bakepair. Ta litt olje på fingrane og fordel den utover i enten rund eller firkanta form.
7
Anretning:
Fordel tomatsausen i eit tynt lag utover pizzaen. Ha på paprika, løk og ost.
8
Ta ut det varme steikebrettet og dra bakepapiret med pizzaen på over. Pass på å ikkje brenn deg på brettet. Sett pizzaen inn i ovnen og steik i ca 15 minutt.
9
Legg på ruccola og spinat og server saman med kvitløksdressing!
Bon apetit!:)