Lyr i potetform

Klasse: 6A, Kolltveit skule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk gulrot
3 ss dill
1 stk purre
2 dl fløte
1 ts salt
3 stk hvitløk fedd
400 g lyr
4 stk poteter
1 stk rød løk

Slik gjør du

1
Skjær lyren i 2x2 cm store biter å strø over litt salt. Skjær og vask purre, løk og poteter i skiver.Legg alt i en smurt ildfast form, strø over finhakket hvitløk, dill, gulrot, salt og pepper. Gulroten skal skjæres i små biter ca.3 cm.Hell fløten over.Vent med å legge på fiskebitene til det er 10 minutter igjen av steiketiden.Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader ca.35 minutter. Legg så fiskebitene og strø over litt finhakket dill på toppen. Stekes videre i ca.10 minutter.Serveres straks.
Lukk

Ett øyeblikk