GRØNNSAKENE:
- Løk: finhakk
- Tomat: skrell av skallet og finhakk
- Gulrot: skrell, del i to i staver
- Persillerot: skrell, del i to på langs og del deretter i mellomstore strimler
- Potet: skrell og del den slik at man får åtte biter
- Squash: kutt den halve squashen i to og del deretter på langs. kutt så opp i strimler som skal være ganske tykke.
- Rød paprika: ta ut kjernen og skjær i mellomstore strimler
- Grønne bønner: bruk de fryste. da er endene kuttet. det eneste du skal gjøre er å dele de i to.
2
Kryddermarinaden:
finhakk persille og koriander og ha det i en liten skål. Tilsett deretter oljen i en, finhakket hvitløk, alt av krydder og vann. Bland dette godt sammen.
3
Legg hakket løk og tomat i en kjele eller taginen. Tilsett 2 ss kryddermarinade, bland, dekk til kjelen eller taginen og stek på middels varme i 5 minutter til løken og tomaten smelter til en tykk saus.
4
Tilsett alle grønnsakene utenom ertene, edamamebønnene og aspargesbønnene. Hell resten av kryddermarinaden over grønnsakene. Legg deretter lokk over og kok på middels varme i ca. 30 minutter. Sjekk fra tid til annen for å være sikker på at det er nok væske i kjelen/ taginen. Tilsett vann om nødvendig, men kun små mengder om gangen.
5
Mot slutten av koketiden tilsetter du erter, edamame og asparges.
6
Server med deilig varmt brød eller couscous. Vi serverte med couscous. Her følger du bare fremgangsmåten bakpå couscous pakken.