VEGETARLASSAGNE MED SPINAT OG COTTAGECHEESE

Klasse: 6B, Skjønnhaug skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
150 g ost
6 stk pastaplater- mengden varierer etter størrelse på ildfastform
2 ss olje
Rød saus
1 boks tomatpure
1 fedd hvitløk
1 ss srirachasaus
1 ts sukker
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
Bruk de grønsakene du liker og har tilgjengelig. Denne gangen brukte vi:
1 stk gulrot
125 g fersk sopp
0.5 stk squash
1 stk rødløk
1 boks mais
Hvit saus
400 g cottagecheese
200 g spinat
0.5 ts muskatnøtt

Slik gjør du

1
Sett ovnen på? 175° over- og undervarme
2
Kutt løk og hvitløk i små? biter, og stek i en kjele med litt smør eller olje på? middels varme i noen minutter
3
Kutt opp resten av grønnsakene og hell de i kjelen. Stek videre i noen minutter
4
Tilsett tomatpure, boksen med hakket tomater, sukker, salt og pepper i kjelen
5
Imens du lar dette putre legger du spinat i en annen stor kjele med en ss olje på? middels varme. Når spinaten har sunket sammen putter du oppi cottagecheese og muskatnøtt. Rør inn
6
Begynn med a? fordele den røde sausen nederst i formen, videre plater også? hvit saus. I formen vi lagde ble det fire lag. Topp med ost
7
Stek på? rist midt i ovnen i cirka 25 minutter.
Lukk

Ett øyeblikk