DEILIG BLÅBÆR OG EPLE-PAI

Klasse: 6A, Skjønnhaug skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
fyll
250 g blåbær, ferske eller fryste
2 stk norske epler
1 ts vaniljesukker
Crumble
3 ss hvetemel
50 g havgregryn
50 g hvitt sukker
150 g brunt sukker
100 g brødkrum (laget av tørt brød) tilsvarer 1/4 brød
1 stk økologisk egg
100 g kaldt smør

Slik gjør du

1
Sett ovnen på 200 grader (over og undervarme).
2
Crumble: Start med å lage brødkrum av det tørre brødet. Her putter du det tørre brødet i en foodprosessor til det blir små smuler. Deretter bruker du hendene og smuldrer sammen kaldt smør, brødkrum, brunt sukker, hvitt sukker, mel og havregryn.
3
Fyll: vask eplene og kutt de i terninger. Bruk så mye som mulig av eple, skall også.
4
Bland blåbær, epler og vaniljesukker. Ha blåbærene i en paiform og fordel crumble på toppen.
5
Sett inn i ovnen i ca. 25 minutter og pass på at toppen er gylden.
6
Server med deilig vaniljeis og nyt
Lukk

Ett øyeblikk