Gresskarsuppe
Klasse: 6D, Hjortsberg skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
500 |
g |
Gresskar |
3 |
stk |
Hvitløksbåter |
1 |
stk |
gul løk |
2 |
ss |
olje |
1 |
stk |
grønnsaksbuljong |
10 |
dl |
vann |
0.5 |
ts |
pepper |
0.5 |
ts |
ingefærpulver |
0.5 |
ts |
cayenne |
0.5 |
stk |
saft av sitron |
Topping |
1 |
ts |
timian |
2 |
ss |
rømme |
2 |
ss |
gresskarkjerner |
Slik gjør du
1
Skrell gresskaret og del det i biter.
2
Hakk opp hvitløk og løk og fres det i en kjele med litt olje til de er blanke og myke.
3
Tilsett gresskarbitene sammen med løken og la de steke i et par minutter. Så tilsetter du buljongterningen og vannet. La dette koke i 20 minutter.
4
bruk en stavmikser eller blender til å gjøre suppen glatt og fri for klumper. Så tilsetter du krydder og sitron.
5
Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian.
6
Vi serverte også suppen sammen med ferske grove scones.