Grove scones med hjemmelaget eplemos

Klasse: 6B, Ammerud skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Eplemos
1 kg norske epler
1 ss sukker (etter ønske)
0.5 ts kanel
1 dl vann
Scones
50 g margarin
2.5 dl grov sammalt hvete
2.5 ts bakepulver
2.5 dl hvetemel
1 krm salt
2 dl havremelk*
1 ss gresskar kjerner

Slik gjør du

1
Eplemos: 1. Skrell eplene og fjern kjernehuset før du deler dem i små båter. 2. Ha eple, vann og kanel over i en kjele å gi det et oppkok før du senker varmen. 3. Ha på lokk og la småkoke i ca 30 min. - til det er helt mykt. *tilsett sukker etter smak. 4. Mos eplebitene med en stavmikser før du har mosen over i et glass.
2
Scones: 1. Sett stekeovnen på 225c over og under varme. 2. Finn et stekebrett og legg på et bakepapir. 3. Finn en bakebolle og ha i hvetemel og grov sammalt hvete. 4. Smuldre margarinen med fingrene sammen med melet. 5. Ha i resten av ingrediensene i bakebollen *utenom gresskar kjernene. 6. Kna deigen med hendene til den er fast og fin. 7. Ha litt mel på benken og ha deigen over, del deigen i to like deler som du triller runde. 8. Legg de to bollene på stekebrettet og klem dem litt flate. 9. Skjer et kryss i bollene - ikke helt igjennom. 10. Bruk en bakepensel og pensle sconesene med vann før du strør over gresskar kjerner. 11. Stek midt i ovnen i 15 minutter
Lukk

Ett øyeblikk