Vegetarlasagne med frisk salat
Klasse: 6A, Fernanda Nissen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
Grønnsakssaus |
3 |
stk |
gulrot |
1 |
stk |
løk |
2 |
fedd |
hvitløk |
2 |
stk |
fersk sjampinjong |
1 |
boks |
hermetiske hakkede tomater |
0.5 |
potte |
Frisk basilikum |
1 |
ts |
Salt |
1 |
ts |
Sukker |
Ostesaus |
2 |
stk |
egg |
1 |
dl |
matfløte |
100 |
g |
Go vegan mozarella |
100 |
g |
Go vegan revet ost |
6 |
plater |
Fullkorn lasagneplater |
Frisk salat |
0.5 |
stk |
Isbergsalat |
1 |
boks |
Hermetisk mais |
0.5 |
stk |
Agurk |
2 |
stk |
tomat |
Slik gjør du
1
Finhakk løk og hvitløk. Rasp gulrøtter grovt eller skjær de i skiver, del soppen i skiver.
2
Bruk en dyp stekepanne eller gryte. Fres løken i litt olje, før du tilsetter hvitløk og lar alt surre til løken er blank.
3
Ha i paprika, revet gulrot og sopp og tilsett hermetisk tomat.
4
La alt småkoke i 7-10 minutter. Tilsett frisk basilikum.
5
Sett stekeovnen på 200 °C
6
Rør sammen vegetarost, egg og fløte. Hvis du ikke skal bruke pastaplater er det lurt å redusere mengden fløte, hvis ikke blir lasagnen veldig bløt.
7
Finn en ildfast form, ca 22 x 34 cm. Legg et tynt lag med grønnsakssaus, deretter lasagneplater og til slutt ostesaus.
8
Gjenta 1 gang og avslutt med grønnsakssaus. Topp det hele med revet ost.
9
Stek lasagnen ved 200 °C på nederste rille i ca 30 minutter, til den er gylden.
10
Kutt salat, tomat, agurk og legg det i en salatbolle. Hell ut maisvannet i en sil og bland det sammen med den ferske salaten.