Laksepasta med sitron og agurksalat
Klasse: 6A, Fernanda Nissen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
Laksepasta |
500 |
g |
Laks |
220 |
g |
Fullkornpasta |
0.5 |
stk |
Sitron |
1 |
klype |
Salt og Pepper |
Agurksalat |
1 |
stk |
Agurk |
2 |
ss |
Eddik |
1 |
ss |
Sukker |
1 |
ts |
Pepper |
1 |
ts |
salt |
4 |
ss |
vann |
Slik gjør du
1
Kok opp vann i kjele. Legg pasta oppi kjelen. Følg anvisningen på pakken for koketid.
2
Finn frem en stekepanne og sett den på middels varme. Tilsett litt olje.
3
Finn frem laksen og tørk av fisken med tørkepapir før den skal stekes.
4
Stek fisken i stekepannen med skinnet ned. 2-3 minutter. La laksen få ligge i fred på pannen.
5
Snu laksen til de ulike sidene til den får en gyllen farge på hver side.
6
Legg laksestykkene på et tallerken og tilsett salt og pepper og sitronsaft.
7
Skjær agurken i tynne skiver og sett det på en tallerken.
8
Finn frem en bakebolle. Bland sammen vann, eddik, salt, sukker og pepper.
9
Rør til sukkeret er løst opp.
10
Vend skivene inn i laken. Lå stå minimum 1 time før servering.