Pastasalat med kyllingkjøttdeig og pesto
Klasse: 6B, Fernanda Nissen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
ts |
salt |
200 |
g |
fullkornpasta |
1 |
ss |
olje |
100 |
g |
kyllingkjøttdeig |
1 |
ts |
paprikakrydder (kan sløyfes) |
2 |
stk |
tomater |
1 |
boks |
mais (liten) |
0.5 |
hode |
isbergsalat |
60 |
g |
fetaost |
1 |
håndfull |
fersk basilikum |
3 |
ss |
pesto |
1 |
klype |
salt og pepper |
Slik gjør du
1
Fyll en kjele med vann og 1 ts salt. Kok opp vannet på høy varme på kokeplata
2
Putt pastaen i vannet når det koker. hvis det koker over så kan man skru ned varmen på kokeplata til medium
3
La pastaen koke like lenge som det står på pakka.
4
Når pastaen er ferdig, sil av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen.
5
Finn frem stekespade og stekepanne
6
Putt olje i stekepannen og legg kyllingkjøttdeigen i. Sett kokeplata på høy varme
7
Hakk opp kjøttdeigen i små biter i pannen med stekespaden. (her kan du legge til paprikakrydder om du ønsker det)
8
Stek kjøttdeigen til den er brun i kantene og det ikke er igjen noe rosa på den!
9
Finn frem sil og hell boksen med mais oppi den, skyll under rennende vann
10
Skyll tomater i kaldt vann, og hakk de opp i små biter
11
Skyll agurk i kaldt vann og hakk den opp i små biter
12
Hakk opp fetaosten i små biter
14
Legg alle ingrediensene fint i skåler og server som buffé sammen med pestoen.