Vegetarwraps med kikerter
Klasse: 6B, Fernanda Nissen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
ss |
olje |
0.5 |
stk |
løk |
1 |
fedd |
hvitløk |
0.5 |
stk |
paprika (rød) |
1 |
boks |
kikerter |
5 |
ss |
creme fraiche |
4 |
skt |
tortillalefser |
0.5 |
skt |
agurk |
8 |
skt |
cherrytomater |
1 |
klype |
salt og pepper |
Slik gjør du
1
Ta frem en skjærefjøl og kniv
2
Sett frem stekepanne og stekespade
3
ha oljen i stekepannen.
4
skyll paprika, løk agurk og tomater under rennende kaldt vann.
5
Hakk opp løken i små biter, skrell og hakk opp hvitløk også. Legg all løk og hvitløk i stekepannen.
6
Del paprika i små biter legg det i stekepannen
7
Ta frem en sil og åpne boksen med kikerter
8
hell kikertene i silen og skyll under rennende kaldt vann. Rist silen godt etterpå for å få av mest mulig vann.
9
putt kikertene også i pannen
10
Sett på kokeplaten på medium-høy varme. Stek kikerter, paprika og løk til løken er myk.
11
Ta i creme fraiche og bland det godt, ta i litt vann om det blir litt tørt.
12
Ta ut plater og rist fra ovnen, sett på ovnen på like mange grader som står på tortillapakken.
13
Del agurk og tomat i små biter og legg de i en skål
14
Legg tortilla-lefsene i aluminiumsfolie på en stekeplate og varm de som det står på pakken
15
Ta frem en spiseskje og fordel blandingen i pannen i lefsene
16
Legg tomat og agurk på lefsene
17
Rull lefsene sammen og nyt!