Rør melis og smør til en hvit og luftig masse.
(håndmikser eller hånd-miksing.)
3
Separer eggeplommene fra eggehvitene
(eggehvitene kan tas vare på og brukes til andre ting!)
4
Tilsett eggeplommene en av gangen mens man rører med en slikkepott. Tilsett vannet også.
5
Tilsett mel litt og litt til deigen er formet.
6
Rull deigen i en tykk pølse
7
Pakk deigen inn i plastfolie og sett den inn i fryseren i minst 15 min
8
Begynn på bønne-fyllet. Sil av bønnene og skyll under kaldt vann
9
Kok bønnene i litt vann (akkurat nok vann til å dekke de i kjelen) i minst 5 minutter, til bønnene blir myke.
10
Sil av vannet og putt bønnene tilbake i kjelen, most dem og tilsett 2-3 ss sukker.
11
Sett bønnefyllet til siden.
12
Ta deigen ut av fryseren og kutt i 1 cm tykke skiver
13
Legg bakepapir på en stekeplate og legg skivene på og trykk fingeren forsiktig ned i midten for å lage en grop.
14
Putt litt av bønne-fyllet i gropen til halvparten av skivene og legg en av de utfylte skivene over for å lukke inn fyllet inni kakene. dytt forsiktig ned til de to skivene sitter sammen.
15
Stek i ovnen i ca 15 minutter
16
Kutt opp eplene i ca 8 båter hver og dekk de i 1ss kanel og 1 ss sukker. Legg eplene i en ildfast form og stek sammen med kakene
17
Eplene skal kun steke 5-10 minutter til de er bare litt myke. (Husk å sette på to forskjellige alarmer!)