Pasta Arribbiata
Klasse: 6C, Fernanda Nissen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
3 |
ss |
olivenolje |
3 |
fed |
hvitløk |
1 |
ts |
chilliflakes |
2 |
bokser |
hakkede tomater |
1 |
ts |
sukker |
0.5 |
ts |
salt |
240 |
g |
fullkornpasta |
2 |
blad |
basilikum (kan sløyfes) |
Slik gjør du
1
Ta olivenoljen i stekepannen
2
Skrelle og hakk opp hvitløk og putt den i pannen.
3
Ha i chilli-flakes i pannen.
4
Sett kokeplaten på medium-høy varme. Stek alt i oljen til hvitløk blir myk
5
Tilsett hakkede tomater og sukker og rør godt.
6
Sett varmen ned til medium og la småkoke mens man rører i ca 15 min.
7
Mens sausen småkoker, ta vann i en kjele (ca halvfull) tilsett 1 ts salt.
8
Sett på kokeplata på høy varme til vannet koker. Putt pasta vannet.
9
Kok pastaen så lenge som står på pakken, hvis det koker over skru ned varmen til medium.
10
Hell bittelitt av pastavann i sausen og sil av resten av vannet fra pastaen.
11
Bland pastaen inn i sausen og smak til med salt og pepper.
12
(Frivillig!) Kan pyntes med et par basilikumblader.
BON APPETIT!