Fiskesuppe med sei (0,508 kg CO2)
Klasse: 7A, Sandeid skule
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
1 |
dl |
Eplejuice |
2 |
stk |
Hvitløksfedd |
0.5 |
stk |
Sellerirot (lokalprodusert) |
500 |
g |
Sei (fisket i Sandeid-fjorden) |
3 |
stk |
Potet (lokalprodusert) |
2 |
stk |
Eggeplommer (lokalprodusert) |
3 |
stk |
Gulrot (lokalprodusert) |
1 |
dl |
Matfløyte |
2 |
ts |
Pepper |
1 |
stk |
Løk (lokalprodusert) |
8 |
dl |
Fiskebuljong/ vatn+ terning |
2.5 |
ts |
Salt |
2 |
ss |
Oliven olje |
Slik gjør du
1
Skrell og skjær opp alle grønnsakene i terninger. Fin hakk løk og hvitløk, skjær også fisken i terninger.
2
Ha varm olje i ein suppe-gryte, og fres løken og hvitløken til den blir blank, tilsett deretter alle grønnsakene og fres videre i 2-3 min.
3
Tilsett eplejuicen og kok den inn, tilsett deretter buljong og kok i ca 10 min med lokk på.
4
Tilsett fisken og la den koke i 3 min.
Bland eggeplommene i matfløten, ha blandingen i suppa, smak til med salt og pepper.