Fiskesuppe med sei (0,508 kg CO2)

Klasse: 7A, Sandeid skule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 dl Eplejuice
2 stk Hvitløksfedd
0.5 stk Sellerirot (lokalprodusert)
500 g Sei (fisket i Sandeid-fjorden)
3 stk Potet (lokalprodusert)
2 stk Eggeplommer (lokalprodusert)
3 stk Gulrot (lokalprodusert)
1 dl Matfløyte
2 ts Pepper
1 stk Løk (lokalprodusert)
8 dl Fiskebuljong/ vatn+ terning
2.5 ts Salt
2 ss Oliven olje

Slik gjør du

1
Skrell og skjær opp alle grønnsakene i terninger. Fin hakk løk og hvitløk, skjær også fisken i terninger.
2
Ha varm olje i ein suppe-gryte, og fres løken og hvitløken til den blir blank, tilsett deretter alle grønnsakene og fres videre i 2-3 min.
3
Tilsett eplejuicen og kok den inn, tilsett deretter buljong og kok i ca 10 min med lokk på.
4
Tilsett fisken og la den koke i 3 min. Bland eggeplommene i matfløten, ha blandingen i suppa, smak til med salt og pepper.
Lukk

Ett øyeblikk