Spinatsuppe med egg
Klasse: 6B, Hallagerbakken skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
300 |
g |
fryst spinat |
0.5 |
ts |
salt |
1 |
ss |
olivenolje |
1 |
dl |
crème fraîche |
1 |
stk |
løk |
50 |
g |
finstrimlet purreløk |
2 |
stk |
grønnsaksbuljong |
2 |
stk |
egg |
8 |
dl |
vann |
0.25 |
ts |
pepper |
Slik gjør du
1
Kok egg i 8 minutter. Avkjøl i kaldt vann, og ta av skallet.
2
Hakk løk, og ha den i en varm kjele med olivenolje. Fres til løken er blank.
3
Ha i spinaten i kjelen, la det frese et par minutter.
4
Tilsett vann, buljong og purre. La det koke i ca. 5 minutter.
5
Tilsett crème fraîche og kjør suppen med stavmikser. Den skal være jevn (uten klumper).
6
Smak til med salt og pepper.
7
Del egget i to på langs med skarp kniv.
8
Hell suppen i en suppeskål og ha i et halvt egg.