Pasta bolognese vegetar
Klasse: 7A, Grindbakken skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
150 |
gram |
Sjampinjong |
2 |
ss |
Basilikum |
0.5 |
ts |
Salt |
1 |
stk |
Gulrot |
0.5 |
ts |
Pepper |
5 |
gram |
Parmesan |
200 |
gram |
Hakkede tomater |
1 |
ss |
Olivenolje |
2 |
stk |
Hvitløksfedd |
500 |
gram |
Fullkornpasta |
2 |
dl |
Røde linser |
Slik gjør du
2
Finhakk hvitløksfeddene. Varm opp 1 ss olivenolje i en stekepanne og stek hvitløken.
3
Kok linsene i 10 minutter.
4
Tilsett gulrot og sjampinjong i stekepannen med hvitløken.
5
Når du syns grønnsakene er ferdige, tilsetter du de hakkede tomatene og linsene når de er ferdige.
6
La sausen stå på lav varme og tilsett litt salt og pepper.
7
Kok pastaen i 4 liter vann. La pastaen koke til du syns den er ferdig. Tilsett salt etter eget behov.
8
Legg alt på tallerkenen, og strø basilikum og parmesan på toppen.