Seifilet med båtpoteter
Klasse: 6B, Neverdal Enspire skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
3 |
stk |
Gulrøtter |
1 |
ss |
Pepper |
12 |
stk |
poteter |
1 |
ss |
Salt |
1 |
stk |
løk |
1 |
dl |
Mel |
2 |
ss |
Olje |
800 |
g |
Seifilet |
Slik gjør du
1
Skyll potetene og skjær i båter.
2
Legg i form og ha over litt olje, salt og pepper.
3
Rens og skjær opp løken i ca. 1 cm tykke skiver.
4
Varm en stekepanne og tilsett olje. Ha i løken, og stek på middels varme mens du rører om.
5
Skrell gulrøttene og rasp dem.
6
Stek seibiffene 2-3 minutter på hver side i en stekepanne med litt olje.
7
Del fileten i passe biter og rull i melblanding av mel, salt og pepper.
8
Serveres med stekt løk og litt olje på toppen.
9
Stek potetbåtene i stekeovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Følg med.