Vi har valgt torsketaco fordi det er kortreist mat og taco er en populær rett blant barn og unge.Vi har bestemt oss for å lage lefsene selv fordi det er mer klimavennlig, sunnere og mer kortreist. Tang er blitt en populær ingrediens, og vi har vært i fjæra nedenfor skolen og plukket den selv. Torsken er fisket av en lokal fisker. Vi har også brukt grønnsaker som kan dyrkes lokalt fordi det er mer klimavennlig enn å kjøpe importerte varer.
2
Tacolefser: hell vann og olje i en i en bolle. Tilsett egget og pisk det sammen. Bland byggmel, tørrgjær, bakepulver og salt i en egen bolle. Bland dette oppi væsken og kna det til en deig. La deigen heve i ca. 1 time. Del opp deigen i 8 deler. Kjevle ut hver del til en tynn lefse. Stek i tørr panne på middels varme på hver side til de blir gyldenbrune.
3
Grønnsaker:
Kutt opp alle grønsakene i små biter og ha det i serveringsskåler.
Del den tørkede tangen i små biter og ha den i serveringsskål (nb! plukk tangen en uke i forveien). Tangen skylles til den er fri for sand og steiner. Kok tangen i 15 minutter. La den så tørke i romtemperatur i en uke).
4
Fisk:
Skjær fileten opp i små terninger. Vend bitene i en bolle med tacopulveret og la de ligge og trekke i ca. 30 min. Stek de krydrede fiskebitene i smør i stekepannen i ca.10 min. til de er gylne og gjennomstekte.