Laks med ris og agurksalat

Klasse: 6B, Framnes skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ss Eddik
125 gr Laks pr person
1 dl Vann
450 gram Ris
1 dl Persille fersk
20 gram Basilikum ferskt
0.5 ss Sukker
1 stk Agurk
1 ts Salt
2 ss Krydder

Slik gjør du

1
Skjær agurken i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel. Bland sammen vann, salt, eddik og sukker. Vend agurken inn og la stå til all maten er klar.
2
Kok ris etter oppskrift på pakken. La den stå i kjelen med lokk frem til resten er klart.
3
Når risen er nesten klar skal du steke laks. Ha olje i en stekepanne. Når panna er varm kan du skru ned varmen litt. Stek laksen i fire minutter på hver side. La den hvile i noen minutter mens du dekker på bordet.
4
Stekt laks serveres med ris og agurksalat, med et dryss av persille og basilikum på toppen.
5
Med norsk eller egenfisket laks slipper du emballasje som aluminium. Det blir også kortreist. Vi anbefaler ellers å handle norske grønnsaker eller prøve seg på å dyrke litt selv.
Lukk

Ett øyeblikk