Miljøburger med hjemmelaget burgerbrød, gul ketshup, ovnsstekte poteter og paprika
Klasse: 6A, Tømmerås skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
Se oppskrift 2 for burgerbrød og ketshup. |
4 |
Stk |
Cherrytomater |
2 |
Stk |
Champinjong |
4 |
SkivEr |
Sellerirot |
4 |
Skiver |
Cheddar |
1 |
Stk |
Rød paprika |
0.25 |
Pk |
Gjær |
4 |
Stk |
Poteter |
1 |
Fedd |
Hvitløk |
3 |
Ss |
Solsikkeolje |
Slik gjør du
1
Skjær selleriroten i ca 1 cm tykke skiver og skrell. Og stekes i litt olje og smør, strø over salt. Ta dem ut, og legg på bakepapirkledd bakeplate.
2
Skjær sopp i skiver og stek i smøret. Legges over på bakeplate sammen med sellerirotskivene.
Varmes opp like før servering.
3
Ha i smør, vann og egg. Elte godt. La heve til dobbel størrelse.
Bak ut 6 runde boller.
Pensle brød med vann.
Stekes på 200 grader i 10-12 min.