Potetkakene:
Slik gjør du:
Skrell potetene og riv dem rivjern, største hull. Legg potetene i kaldt vann. Press ut så mye vann du kan, ta deretter i et rent tørkehåndkle og press ut resten av vesken.
Skjær løken i fine tynne skiver og hakk i mindre biter eller
riv på rivjern.
- Bland poteter, løk, potetmel, salt og pepper.
Pisk egg og smeltet smør sammen og bland inn potetblandingen.
Smelt litt smør i pannen og legg i ca en ss til hver “kake”, form og trykk den litt til en flat “kake”.
Stek til de er gylne på hver side. Hold dem gjerne varme i stekeovnen eller varm dem opp før anretting.
Serveres med røkt laks eller ørret på “kakene”, rømme med gressløk, rødløk og rødbetchips ved siden av.
2
Rødbetchips:
4-6 porsjoner
2 rødbeter (ferdig kokt eller kok selv 2 timer)
solsikkeolje til fritering
- Riv rødbeten med ostehøvel, friter til sprø konsistens. Følg
med! De er plutselig ferdige!