Pasta med laks og gresskarsaus

Klasse: 6, Alvimhaugen barneskole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 liten klype chilipepper
1 ss smør til steking av fisken
5 dl melk
0.25 ts. revet muskatnøtt
400 gr Bein og skinnfri laks oppskjært i terninger
100 gr Oppskjært frisk norsk spinat
0.5 ts. pepper
1 stk. god frisk salat med norske grønnsaker smaker godt som tilbehør.
2 ss mel
0.5 ts. flaksalt
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss smør
3 dl. gresskarpure (mørkokt gresskar purert med stavmikser)
1 dl. revet ost
300 gr. fullkornspasta
150 gr kremost naturell

Slik gjør du

1
Kok pastaen som anvist på pakken.
2
I en annen kjele smeltes smøret på middels varme.
3
Når smøret har smeltet, tilsett melet og rør sammen. Tilsett hvitløken og la den steke et halvt minutt.
4
Hell i ca. halvparten av melken mens du rører kraftig for å jevne ut klumper. Når sausen er klumpfri helles resten av melken i samtidig som du fortsetter å røre. La sausen koke 5 min. mens du passer på og rører slik at det ikke brenner seg i bunnen.
5
Tilsett gresskarpure, kremost, spinat, salt, pepper, muskat og chilipepper. Rør alt godt sammen.
6
Smak til og tilsett mer krydder ved behov. Er sausen for tykk tilsettes litt melk. Stek laksebitene i litt smør i stekepannen. Legg først pasta, deretter laks og tilslutt saus på tallerken. Server gjerne med et dryss ost på toppen og en frisk salat med norske grønnsaker ved siden av.
Lukk

Ett øyeblikk