god frisk salat med norske grønnsaker smaker godt som tilbehør.
2
ss
mel
0.5
ts.
flaksalt
2
fedd
finhakket hvitløk
2
ss
smør
3
dl.
gresskarpure (mørkokt gresskar purert med stavmikser)
1
dl.
revet ost
300
gr.
fullkornspasta
150
gr
kremost naturell
Slik gjør du
1
Kok pastaen som anvist på pakken.
2
I en annen kjele smeltes smøret på middels varme.
3
Når smøret har smeltet, tilsett melet og rør sammen. Tilsett hvitløken og la den steke et halvt minutt.
4
Hell i ca. halvparten av melken mens du rører kraftig for å jevne ut klumper. Når sausen er klumpfri helles resten av melken i samtidig som du fortsetter å røre. La sausen koke 5 min. mens du passer på og rører slik at det ikke brenner seg i bunnen.
5
Tilsett gresskarpure, kremost, spinat, salt, pepper, muskat og chilipepper. Rør alt godt sammen.
6
Smak til og tilsett mer krydder ved behov. Er sausen for tykk tilsettes litt melk.
Stek laksebitene i litt smør i stekepannen. Legg først pasta, deretter laks og tilslutt saus på tallerken.
Server gjerne med et dryss ost på toppen og en frisk salat med norske grønnsaker ved siden av.