Kylling-nachos
Klasse: 5, Begnadalen skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
400 |
g |
Kyllingfilet |
0.5 |
stk |
Agurk |
1 |
ts |
Paprikapulver |
100 |
g |
Hvetemel |
0.5 |
ts |
Pepper |
175 |
g |
Nachoschips |
1 |
ts |
Salt |
2 |
stk |
Gulrot |
150 |
g |
Kinakål |
4 |
stk |
Egg |
2 |
ss |
Olivenolje til steking |
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 grader (over- og undervarme).
2
Skjær kyllingen i mellomstore biter.
3
Bland hvetemelet med krydderet. Ha dette i en bolle.
4
Pisk sammen 4 egg. Ha dette i en bolle.
5
Legg kyllingen først i egg, så i mel, deretter egg og til slutt i nachosen.
6
Stek kyllingen i stekepanne på middels varme med 2 ss olivenolje og stek til de er gylne.
7
Når kyllingen er stekt ferdig, legg disse i en ildfast form. Ha denne formen inn i stekeovnen og la stå i ca 5. min.
8
Tilbehør ved siden av:
- Skjær kinakålen i strimler.
- Skjær gulroten i små biter.
- Skjær agurken i små trekanter.