Hvordan få barn til å spise mer fisk:
For å gjøre potetene ekstra fristende:
- Stikk grillspyd av tre gjennom potetene (nederst på poteten).
- Skjær fine striper ned til grillspydet på begge sider.
- Krydre potetene med litt salt, pepper og litt olivenolje.
- Bake potetene i ovnen på 225 grader i ca. 45 min.
- Kjenn etter med en spiss kniv om de er møre.
2
Tilberede fisken (stekes til slutt, slik at fisken er varm):
- Skjær fisken i delikate fileèr.
- Bland sammen mel, salt og pepper i en pose.
- Ta en og en file i posen og rist forsiktig til hele fileèn er dekket.
- Stekes i varm panne med skinnsiden ned i litt olivenolje. Ca. 2 min (avhengig av størrelse på fisken).
- Snu fisken så oversiden får såvidt en stekeskorpe.
3
Tilberede grønnsakene:
- Gulrøttene og brokkolien deles i biter og kokes i ca. 7 min.
- Kålrot kuttes i staver og bakes i ovnen sammen med potetene ca. 10-15 min på slutten av steketiden til potetene.
4
Danderes pent på tallerken. Pynt med 1 ss creme fraiche og litt fersk persille pr. tallerken på slutten.
God middag :-)