Buvassfar røye (Valdres) med spiralpotet og tilbehør

Klasse: 5, Begnadalen skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
3 ts Krydder etter ønske
4 stk Store poteter
4 ss Creme Fraiche
400 g Selvfisket røye
2 ss Olivenolje
0.5 stk Kålrot
3 ss Hvetemel
0.5 stk Brokkoli
2 ss Fersk kruspersille
3 stk Gulerøtter

Slik gjør du

1
Hvordan få barn til å spise mer fisk: For å gjøre potetene ekstra fristende: - Stikk grillspyd av tre gjennom potetene (nederst på poteten). - Skjær fine striper ned til grillspydet på begge sider. - Krydre potetene med litt salt, pepper og litt olivenolje. - Bake potetene i ovnen på 225 grader i ca. 45 min. - Kjenn etter med en spiss kniv om de er møre.
2
Tilberede fisken (stekes til slutt, slik at fisken er varm): - Skjær fisken i delikate fileèr. - Bland sammen mel, salt og pepper i en pose. - Ta en og en file i posen og rist forsiktig til hele fileèn er dekket. - Stekes i varm panne med skinnsiden ned i litt olivenolje. Ca. 2 min (avhengig av størrelse på fisken). - Snu fisken så oversiden får såvidt en stekeskorpe.
3
Tilberede grønnsakene: - Gulrøttene og brokkolien deles i biter og kokes i ca. 7 min. - Kålrot kuttes i staver og bakes i ovnen sammen med potetene ca. 10-15 min på slutten av steketiden til potetene.
4
Danderes pent på tallerken. Pynt med 1 ss creme fraiche og litt fersk persille pr. tallerken på slutten. God middag :-)
Lukk

Ett øyeblikk