Rype med honning- og sitronmarinerte grønnsaker og hvitløksbrød
Klasse: 5, Åmot Montessoriskole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
800 |
g |
Brystfilet av rype (200g per person) |
6 |
ss |
Smør (økologisk) |
1 |
stk |
Salt og pepper |
4 |
stk |
Potet (sprøytemiddelfrie fra nabogård) |
4 |
stk |
Gulrot (sprøytemiddelfrie fra nabogård) |
2 |
stk |
Pastinakk (sprøytemiddelfrie fra nabogård) |
2 |
stk |
Gul løk (sprøytemiddelfrie fra nabogård) |
200 |
g |
Tomat (økologisk) |
1 |
stk |
Rød chilli (økologisk) |
1 |
l |
Grønnsaksbuljong (økologisk) |
1 |
stk |
Sitron (økologisk) |
2 |
ss |
Honning (økologisk) |
4 |
stk |
Brødskalker |
1 |
ss |
Tyttebærerosiner (sprøytemiddelfrie fra nabogård) |
1 |
kvast |
Timian (sprøytemiddelfri fra nabogård) |
Slik gjør du
1
Kutt grønnsaker i like store biter. Finhakk løken og hvitløken (spar to fedd til hvitløksbrød), og chilien.
2
Klem saften ut fra sitronen i en bolle. Bland grønnsaksbuljong, vann, honning og sitron.
3
Bland alt i en ildfast form, og ha i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 1 time.
4
Finhakke hvitløk og bland med smør. Smør blandingen utover brødskalkene og på et stekebrett med bakepapir.
5
Smør rypebrystene inn med salt, pepper og smør. Brun brystene i en varm stekepanne i et par sekunder på hver side.
6
Stek videre i ovnen på 225 grader i 10-15 min. La rypebrystene hvile. Skjær i passende skiver.
7
Stek hvitløksbrødene i ca. 7-10 min på 225 grader.
8
Legg grønnsaker, rype i skiver og hvitløksbrød på en tallerken. Hell over sjyen og topp med timian. Server med tyttebærrosiner.