Burgersjappas favoritt

Klasse: 6, Hennummarka skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 Dl Lunken Melk
600 Gram Torskefilet
1.5 Dl Sammalt Hvete
30 Gram Smeltet meierismør
5 Dl Hvetemel
1.5 Dl Lunkent vann
6 Stk Poteter
2 Ss Margarin til steking
25 Gram Tørrgjær
0.5 Ts Pepper
1 Stk Egg
0.5 Ts Salt
1 Stk Egg til pensling
1 Dl Tørket brødsmuler fra gammelt brød
2 Ss Sukker

Slik gjør du

1
Fiskepinner: Del fisken i passe store biter. Gjør klar tre boller: en med egg, en med mel og en med gamle smuler. Dypp torskebitene først i mel, så i egg, til slutt i de gamle smulene. Legg til side på en tallerken. Stek når alt er klart.
2
Hamburgerbrød: Bland alle tørre ingredienser i en bolle ( grovt og fint mel, tørrgjær, sukker, salt) Smelt smør i en kjele. Tilsett vann og melk. Varm opp til det er lunkent. Hell det våte oppi melblandingen. Hev i ca 30 minutter. Del deigen i 12 like store deler. Rull til fine boller som klappes litt flate. Hev en gang til - så lenge det passer. Pensle med melk / egg. Stek på 200 grader i 10-15 minutter.
3
Pommes frites: Skrell potetene og del i strimler. Ha litt olje i en pose sammen med valgfritt krydder. Ha potetene oppi posen - klem potetene litt rundt så alle biter får krydder på seg. Stek i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.
4
Serveres med salat, tomat, agurk, mais og evt annet grønt etter smak.
5
OBS: Ingredienser er sortert etter hvilken oppskrift de inngår i, i bildet under.
Lukk

Ett øyeblikk