Fiskepinner:
Del fisken i passe store biter.
Gjør klar tre boller: en med egg, en med mel og en med gamle smuler.
Dypp torskebitene først i mel, så i egg, til slutt i de gamle smulene.
Legg til side på en tallerken.
Stek når alt er klart.
2
Hamburgerbrød:
Bland alle tørre ingredienser i en bolle ( grovt og fint mel, tørrgjær, sukker, salt)
Smelt smør i en kjele.
Tilsett vann og melk.
Varm opp til det er lunkent.
Hell det våte oppi melblandingen.
Hev i ca 30 minutter.
Del deigen i 12 like store deler.
Rull til fine boller som klappes litt flate.
Hev en gang til - så lenge det passer.
Pensle med melk / egg.
Stek på 200 grader i 10-15 minutter.
3
Pommes frites:
Skrell potetene og del i strimler.
Ha litt olje i en pose sammen med valgfritt krydder.
Ha potetene oppi posen - klem potetene litt rundt så alle biter får krydder på seg.
Stek i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.
4
Serveres med salat, tomat, agurk, mais og evt annet grønt etter smak.
5
OBS: Ingredienser er sortert etter hvilken oppskrift de inngår i, i bildet under.