Burger:
Kvern valnøtter, solsikkekjerner, løk og hvitløk til en jevn mos i foodprosessor.
Kok opp vannet og tilsett buljongterningen.
Bland mosen med resten av de tørre ingrediensene. Tilsett tomatpurè og buljongvannet. Bland godt. Sett kjølig i 15 min.
Form burgere og stek til de er gyldenbrune i litt olje eller smør.
Grove rundstykker/burgerbrød: (Vi valgte å skrive ingrediensene som gjentas i ingredienslista som \\\\\\\"vann til burger\\\\\\\" fordi hver ingrediens bare kunne føres opp èn gang og vi ikke ville forvirre)
Varm vann til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle og løs opp. Tilsett olje og salt. Rør inn grovt mel, så fint mel. Elt til en smidig deig. La heve i 30 min. Del deigen i 6 emner. Trill ut og legg på bakebrett. Etterhev til dobbel størrelse. Pensle og dryss over sesamfrø. Stek på 220 grader midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl.
Dressing:
Bland lettrømme med ketchup, sweet chili-saus og krydder. Sett kaldt.
Del opp burgerbrødet. Dandèr burgeren med digge grønnsaker og dressing. Vi valgte isbergsalat, noen ringer rød løk, en osteskive, litt rød paprika og en tomatskive.