Smoothie bowl med Granola
Klasse: 6, Fevang skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
3 |
dl |
Havregryn |
2 |
ss |
flytende honning |
2 |
ss |
rapsolje |
2 |
stk |
norske epler |
1 |
dl |
eplejuice |
4 |
dl |
frosne blåbær |
1 |
ts |
malt kanel |
3.5 |
dl |
blåbærbiola |
2 |
dl |
gresskarkjerner |
Smoothie bowl |
Slik gjør du
1
Slik lager du granola:
Skru ovnen på 175 grader.
2
Mål opp 2 dl gresskarkjerner og 3 dl havregryn, og hell det over i en bolle.
3
Mål opp 1 dl eplejuice og hell det over i bollen.
4
Ta 2 ss matolje og 2 ss flytende honning i bollen.
5
Hell blandingen over på et stekebrett, og fordel blandingen godt over stekebrettet
6
Stek i 10 minutter, før du tar ut stekebrettet og vender blandingen. Stek 10 minutter til eller til granolaen er gylden.
7
Slik lager du smoothie Bowl
9
hell epler og blåbær i en blender. Spar noen eplebiter til topping etterpå
10
Hell biola og skru på blenderen til det bli en tjukk masse.
11
Hell smoothien over i en bolle, og topp det hele med granola og epler.