Kyllingsalat med poteter og dressing
Klasse: 6B, Berg skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
0.5 |
stk |
agurk |
1 |
ts |
salt |
0.25 |
stk |
crispisalat |
5 |
stk |
norske poteter |
1 |
bunt |
selvdyrket urter |
2 |
stk |
kyllingfilet |
0.25 |
boks |
rømme |
0.25 |
stk |
løk |
2 |
ss |
olje (til potetbåtene) |
12 |
stk |
cherrytomater (selvdyrket) |
1 |
ts |
pepper |
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225°C, og skyll alle grønnsakene
2
Kutt grønnsakene i terninger og riv salaten i strimler
3
Kutt kyllingfiletene i små biter og stek dem på middels varme med olje eller smør til kyllingen er gjennomstekt. Strø på salt og pepper.
4
Kutt potetene i båter, legg dem i en brødpose, strø salt og pepper på sammen med olje og bland godt.
5
Sett potetbåtene inn i ovnen på et stekebrett, og la dem steke i ca. 20 minutter til de er gylne
6
Bland sammen alle grønnsakene og kyllingbitene. Servér med potetbåter og dressing ved siden av.