Sett steikeovnen på 220 grader. Gni kjøttet med 1 ts salt og 0,5 ts pepper. Ha margarin i steikepanna og steik kjøttstykket på høy temperatur på alle sidene. Legg kjøttet i ildfast form og hell over kyllingkraften. Pensle kjøttet med 2 ss honning.
2
Etter 20 min. - sjekk om det kommer klar (ikke rød) saft ut etter å ha stukket en spiss kniv i kjøttet, da er det ferdig.
7. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile 10 min. innpakket i aluminiumsfolie.
8. Skjær kjøttet i 1 cm tykke skiver.
3
Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha i 2 ss olje, 1 ts salt og urtekrydder. Bland godt. Ha potetbåtene over i ildfast form dekt med bakepapir. Stek potetene på 220 grader i 30 min. Potetene får en sprø og gyllen skorpe hvis du setter på varmluft de siste 5 min.
4
Skrell og skjær rotgrønnsakene i jevne biter eller staver. Varm opp 2 ss rapsolje i steikepanna og steik i 10 min. Tilsett småhakket hvitløk, frisk timian, 0,5 ts salt og litt pepper. Drypp 2 ss honning over grønnsakene og stek til de er møre.
5
Rør bær og sukker sammen i en bolle når tyttebærene er litt tint.