Pasta Pesto Lokal
Klasse: 6, Kvam skole
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
250 |
G |
Hvetemel |
0.5 |
Fedd |
Hvitløk |
1 |
Pose |
Ruccola |
1 |
Potte |
Basilikum |
10 |
Stk |
Cherrytomater (gjerne fra Hanasand eller egen hage) |
2 |
Stk |
Egg |
0.5 |
Bunt |
Broccoli (norsk) |
0.5 |
ts |
Salt |
0.5 |
ts |
Pepper |
Slik gjør du
1
Mål opp 250g siktet hvetemel i et desilitermål
3
Tøm det ut på benkeplata
4
Lag en fordypning i haugen
5
Knekk to egg i fordypningen
6
Bland egget og melet med hendene og kna til du har fått en deig
7
Begynn å kjevle ut deigen til du kan ta det i en pastamaskin som gjør den tynnere
8
Etter at den har blitt flat ta den opp i en annen pastamaskin som gjør den til pastabiter
9
Så la den tørke i 5 min.
10
Ta av alle bladene av basilikum plante fra Urban Gartneren i Molde.
11
Ta oppi 2/3 av en ruccola pose fra Urbangartneren i Molde.
12
1/4ts pepper og 1/2ts salt
15
Kok pasta i nok vann med litt salt.
16
Stek lokale grønnsaker i en stekepanne.
17
Bland pesto og pasta og server med grønnsaker og gjerne en lokal ost (vi brukte fra Derinngaaarden i nærmiljøet).