Vask potetene og kok de helt møre med skallet på. Skrell dem og mos dem godt med en potet moser og ha i litt salt.
3
Bland forsiktig inn hvetemel og rugmel litt etter litt. Til du har en myk deig som ikje er klissete. Lompene blir harde med for mye mel.
4
Del deigen i 4 emner og trill dem til småe boller. Ha litt hvetemel på bordet og kjevle ut til tynne lomper. Ca. 20 cm i diameter. Vær lett på handen og snu lompene mens du kjevler, så de ikje setter seg fast i bordet. Bruk en steikespade eller lignende når du snur dem
5
Stek lompene på begge sider i en tørr steikepanne til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk dem med et kjøkkenhåndkle til alle er stekt.
6
Server og nyt. God Senja-mat.
7
Steik laksen og ha i tacokrydder og 1dl vann. Laksen skal være i små firkanter når du steiker.