Kyllingnuggets med Pommes Frites og guacamole
Klasse: 6A, Lavik skule
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde | Ingrediens |
600 |
g |
kyllingfilet |
2 |
stk |
egg |
240 |
g |
kveitemjøl |
0.5 |
ts |
salt |
Pommes Frites |
3 |
ss |
olivenolje |
5 |
stk |
poteter |
5.25 |
ts |
krydder |
Guacamole |
1 |
stk |
avocado |
2 |
stk |
kvitløksfedd |
0.5 |
stk |
chilli |
1 |
stk |
lime |
Slik gjør du
1
Sett omnen på 200 grader celcius
2
Skjær kyllingfileten i små bitar.
3
Lag til ein mjøl blanding med vanleg kveitemjøl, paprika pulver, oregano og pepper.
4
Knus egga i ein bolle og rør i hop til du får ein gul farge.
5
Dypp kyllingen i egga og deretter i mjølblandinga gjenta dette 2 gongar
6
Skrell potetene og kutt dei opp i lange strimlar deretter lar du dei stå i kaldt vatn i 10 minutt
7
Pensl potetene med oljen.
8
Ta kyllingen i omnen og steik i ca. 10 minutt.
9
Ta potetene i omnen med kyllingen og steik til dei får ein gyllen farge.
10
Del avokadoen, skrap ut kjøttet.
11
Mos kjøttet med ein gaffel og bland inn lime saft.
12
Rens og finhakk chili og kvitløk og bland i hop