Pannekaker med krem og jordbærpuré

Klasse: 6B, Presteheia skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 dl sammalt hvete, fin
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
1 dl fløte
1 ts sitronsaft
2 dl lettmelk
2 ss olje til steking (ca mengde)
2 ss sukker
0.25 ts salt
200 g jordbær(fra fryseren, norske)
0.5 dl hvetemel
2 dl blåbær (fra fryseren, plukket ved skolen)

Slik gjør du

1
Visp egg og melk sammen. Ha mel og salt i en bolle og rør inn melkeblandingen til du har en glatt røre. La røren stå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 15-20 minutter før du steker pannekakene.
2
Ha litt olje i stekepanna. Hell over en øse med røre. Vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Snu pannekaka når røra har stivnet på toppen.
3
Brett pannekaka i to når den er ferdigstekt, og legg den på et fat. Den må avkjøles.
4
Putt krem og blåbær i pannekaka. Brett pannekaka og snu den rundt slik at den blir en klump. Ta jordbærpuréen over og litt blåbær og krem.
5
Slik lager du kremen: Ta 1 dl kremfløte og 1 ts vaniljesukker i en bolle og visp det til krem.
6
Slik lager du jordbærpuréen: Bland jordbær, sukker og sitron i en bolle og mos det sammen med en stavmixer.
Lukk

Ett øyeblikk